ဆလတ္ရြက္ကုိ သီတင္းအပတ္စဥ္သင့္တင့္မွ်တစြာ စားသုံးေပးပါက
အဝလြန္ျခင္းႏွင့္ ႏွလုံးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈမ်ားကုိ ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း
ျဗိတိန္ႏုိင္ငံမွ ေဆးဘက္ဆုိင္ရာ သုေတသနပညာရွင္မ်ား၏ သုေတသန
ျပဳခ်က္အသစ္၌ ေဖာ္ျပ ထားသည္။အစိမ္းေရာင္ဆလတ္ရြက္ကုိ သီတင္း
တစ္ပတ္လွ်င္ ေလးရက္ခန္႔စားသုံးေပး ပါက က်န္းမာေရးကုိ သိသာစြာ အေထာက္အကူေပးေၾကာင္း ခႏၶာကုိယ္အတြင္း ေသြးလည္ပတ္မႈႏွင့္
ေသြးသန္႔စင္မႈမ်ားကုိ စြမ္းေဆာင္ေပးႏုိင္သည္ဟုဆုိ၏။
ဆလတ္ရြက္တြင္ ဗီတာမင္စီ၊ ဗီတာမင္အီး၊ ေဖာလစ္အက္စစ္မ်ား ပါဝင္
သည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ ခႏၶာကုိယ္အတြင္း ကုိလက္စထေရာမ်ား ေလ်ာ့နည္း
ေစႏုိင္ၿပီး ေသြးလည္ပတ္မႈစနစ္ကုိေကာင္းမြန္ေစသျဖင့္ ႏွလုံးက်န္းမာေရး
ကုိ အေထာက္အပံ ့ေပး ေစသည္။ တစ္ဖန္ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားလည္း ပါဝင္
ေစသျဖင့္ ခႏၶာကုိယ္က်န္းမာၾကံ့ခုိင္မႈကုိလည္း အေထာက္အကူျပဳႏုိင္သည္။ ခႏၶာကုိယ္အတြင္း အစာေခ်ဖ်က္မႈစနစ္ကုိလည္း ပုိမုိေကာင္းမြန္ေစသျဖင့္ အစာအိမ္ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကုိလည္း ေလ်ာ့နည္းေစသည္ဟု ၄င္းတို႔၏ သုေတသနျပဳခ်က္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။
JACBA
By Myanmar Online News
No comments:
Post a Comment