Saturday 27 October 2012

ပန္းသီး၏ က်န္းမာေရး စြမ္းပကား


တစ္ေန႔မွာ ပန္းသီးတစ္လံုးစားရင္ ဆရာဝန္နဲ႔ ေဝးေဝးမွာ ေနႏိုင္တယ္ဆိုတဲ့ ဆို႐ိုးစကား ရွိပါတယ္။ ပန္းသီးဟာ အရသာလည္း ရွိလွသလို က်န္းမာေရးနဲ႔လည္း ညီၫြတ္မႈ ရွိတာေၾကာင့္ ပန္းသီးကေန
ရရွိႏိုင္တဲ့ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးေတြအေၾကာင္း ေလ့လာထားတဲ့ ေတြ႕ရွိခ်က္ အသစ္ေတြကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။

အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ျခင္း

ပန္းသီးမွာ ကြာစီတင္လို႔ေခၚတဲ့ အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ပါဝင္ေနတာေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ေတြ ပ်က္စီးထိခိုက္မႈကေန ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ပန္းသီး စားတဲ့အခါမွာ ပန္းသီး အခြံကိုပါ စားေပးသင့္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ ပန္းသီးအခြံမွာ ေရာဂါကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္းေတြ အမ်ားႀကီး ပါဝင္ေနလို႔ပါပဲ။ အူမႀကီးကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ျခင္း ပန္းသီးေတြထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ သဘာဝ အမွ်င္ဓာတ္ဟာ အူမႀကီးထဲကို ေရာက္ရွိတဲ့အခါ ကင္ဆာဆဲလ္ ျဖစ္ေပၚမႈကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္တဲ့ ဓာတ္ေတြ ထြက္ရွိေစပါတယ္။ ေသြးတိုးေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးျခင္း ေန႔စဥ္ ပန္းသီးတစ္လံုးစားတဲ့ အရြယ္ေရာက္သူေတြမွာ ေသြးတိုးေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၃၇ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်မႈ ရွိတာကို လတ္တေလာ ေလ့လာမႈတစ္ရပ္အရ သိရပါတယ္။

ဇြန္ (Ref;RD)
By Good Health

By Health Articles

Posted By : ၿမန္မာ့သတင္းမ်ားစုစည္းရာ (MNC)

No comments:

Post a Comment